tisdag 13 oktober 2015

Framtiden för partnerskapet del2 och en sydafrikaresenär!

Utveckling - i dagarna har vi arbetat kring framtiden för partnerskapet och Rödebyskolan är fast beslutna att arbeta vidare. Detta gör att vi veckan efter höstlovet kommer att genomföra en sångskype med Banareng. Samtidigt som vi förhoppningsvis får besök av en sydafrikansk delegation på skolan. Pretoria och Karlskrona håller just nu på att skriva partnerskapsavtal och de träffas i Karlskrona i månadsskiftet.

I början av december skickas en grupp från Karlskrona ner till Pretoria för att fortsätta förhandla. Johan Eggers från Rödebyskolan kommer att ingå i den gruppen. Han ska givetvis delta på officiella möten kring kommunpartnerskapet, men kommer att lägga mest tid till att samverka på plats på Banarengskolan. Vi kommer att gå över arbetsplan och aktiviteter. Förutom sångskypen kommer vi att i november att arbeta med svenska djur och svenska jultraditioner i flera klasser och dela dessa på olika sätt med Sydafrika.
Under vårterminen kommer andra klasser att vara aktiva med andra uppgifter, såsom videodagbok och dans tex. Tanken är ju att så många som möjligt av våra skolklasser ska få en chans att samverka med någon aktivitet.
Tid kommer också att avsättas för att diskutera hur stödpengarna från Sverige kommer att användas tillsammans med personal och föräldrarådet på Banareng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar